• 1.ichthus.jpg

De Kanjers van groep 8A!

8a.klassenfoto

Kookcircuit
De eerste kookbeurt: thema Holland. We kookten Captain’s dinner en Hete Bliksem. Nou, dat was smullen ! Ook hebben we
ervoor gezorgd dat het brandalarm 3 keer afging omdat we spek bakten onder de rookmelder.

20140124 134154 20140124 143601 IMG 3974

Kerststukjes

IMG 3521 IMG 3524 IMG 3537

Kerstviering

IMG 3461 IMG 3464 IMG 3466

Kerstknutselen
In de aanloop naar Kerst hebben we prachtige Kerststerren gemaakt, een sfeervol Kerstlichtje voor op de tafel en feestelijk
versierde smaakvolle Kerstkoekjes.

IMG 3348 IMG 3362 IMG 3420

Kerstengeltjes
We hebben Kerstengeltjes gemaakt van papiermaché voor in de Kerstboom. Ze zijn erg goed gelukt.

IMG 3494 IMG 3477 IMG 3501

P1110712 P1110733 P1110738

Voorlichting Groenhorst College

IMG 3915 IMG 3916 IMG 3917

Bezoek aan De Boswerf op 1 november 2013
We deden de Kompastocht, een speurtocht aan de hand van een kompas. Onderweg deden we allerlei opdrachten.

Hartstikke leuk ! Kijk hier de foto's.

Schaken in de klas
De kinderen van groep 8A leren elkaar schaken! En dan gaan we nog eens een schaaktoernooi doen natuurlijk !
Kijk hier de foto's.

Schaatsen voor water
De groepen 6, 7 en 8 schaatsen voor een goed doel! Kanjers ! Kijk hier voor de foto's.

Bezoek aan het Herman Jordan op 31 oktober
De hele dag mochten de kinderen in het Herman Jordan allemaal leuke activiteiten doen in circuit vorm.
Het was erg gezellig. Kijk hier voor de foto's.

Project ‘ Doe een boek ‘
De Parade avond was een groot succes ! Groep 8A had als themaboek ‘ De heks van Bali ‘. Allemaal Balineesjes !

IMG 1910 IMG 1912 IMG 1925

Het Binnenhof
Op donderdag 17 oktober ging groep 8A naar het Binnenhof. We hebben zelfs Mark Rutte gezien!

IMG 1844 IMG 1857 klassenfoto

Kennismaken op het OLZ
Op 4 oktober is groep 8A wezen kennismaken op het OLZ. Het was een
erg gezellige en leerzame middag!

IMG 1542 IMG 1650 IMG 4024

Gymlessen

8a.gymles1  8a.gymles2  8a.gymles3

Kanjers van de week

8a.kanjers1  8a.kanjers2 8a.kanjers3

Maskers maken

8a.maskers1  8a.maskers2  8a.maskers3

Naar het Geldmuseum!

8a.geldmuseum1  8a.geldmuseum2 8a.geldmuseum3

Het geldmuseum in Utrecht

Maandag : gewoon school. Dinsdag : ook gewoon school .Woensdag : het geldmuseum! We reden met de auto naar het geldmuseum. Toen wij daar eindelijk waren werden we in twee groepjes verdeeld. Elk groepje kreeg een andere rondleider. we kregen eerst een rondleiding en toen deden we de poen kampioen wee kregen een quiz en de miljonairs wonnen. Daarna mochten we spelletjes doen in de hal. het was een superleuke ochtend!

Janna van lochem gr. 8A

Het Geld museum

Woensdag 25 september gingen wij met de hele klas naar het Geld museum in Utrecht. We gingen daar heen met de auto. We verzamelde in een parkje en liepen vervolgens naar het Geld museum. Een maal daar kregen wij een soort toespraak van een mevrouw ze vertelde het progamma wat we gingen doen. We begonnen met een rond leiding we moesten heel goed opletten zei die mevrouw want we kregen daarna een Quiz. Toen we klaar waren met de rondleiding gingen we de Quiz: Poen kampioen doen. We werden in 4 groepen verdeeld namelijk in: 1.De spaarvarkens 2.De miljonairs 3.De goudzoekers 4.De geldlopers. Ik zat in het groepje de geldlopers. Na de Quiz mochten we vrij spelletjes gaan doen. En daarna gingen we weer naar huis.

Eva wosten 2013 gr. 8A

Geldmuseum

Op woensdag 25 september zijn we met de klas naar het geldmuseum in Utrecht geweest. we gingen in groepje sin de auto naar het geldmuseum. Toen we daar aan kwamen werden eerst de mensen die daar werken voorgesteld, en toen kregen we eerst een rondleiding door het hele museum. Toen de rondleiding klaar was gingen alle groepjes weer bijelkaar en werden daar weer groepjes uitgemaakt. Toen gingen we naar een kleine zaal waar we de poen kampioen quiz gingen doen. We werden in 4 teams gedeeld; de spaarvarkens, de geldlopers, de miljonairs en de goudzoekers. toen moesten we achter een lange tafel gaan staan en werden er vragen gesteld. Uiteindelijk wonnen de miljonairs. we mochten ook nog even een uurtje rondlopen.

Het was echt een super leuke dag in het geldmuseum!!!!

Duna van der Zwaan.

Geldmuseum

Op 25 september zijn we naar het geldmuseum geweest. We kregen een rondleiding en daarna deden we de poen kampioen quiz een superspanende quiz met moeilijke vragen. Er waren 4 teams: de spaarvarkens, de geldlopers, de goudzoekers en de miljonairs. Na de quiz mochten we zelf rondlopen met een soort pinpasje daarop kon je geld verdienen of kranten kopen met een foto van jezelf en je kon zelfs je eigen bankbiljet maken. Het drukken van een krant of bankbiljet kost tien cent en dat geld kon je door spelletjes te spelen of moeilijke opdrachten te vervullen. Het was al om twaalf afgelopen omdat we kinderpostzegels moesten verkopen. Het is superleuk.

Rolf Braakhuis 8a.